Orijen Freeze Dried ANGUS BEEF Jutalomfalat Kanadából
Az Orijen Freeze Dried ANGUS BEEF a hatalmas rancsokon a fekete angus marhák szabadon legelésznek a kék ég alatt, nincs növekedési hormon vagy antibiotikum. A stresszmentes állatok vörös húsa tápláló és kellemes marhaízű, továbbá naponta frissen érkezik.Az ORIJEN jutalomfalat megfelel egy ragadozó biológiai szükségleteinek, mivel nem tartalmaz mást csak húst és belsőségeket, nincs olyan összetevő, amely az Angus marhahús jellegzetes ízharmóniáját megzavarhatná. Elfogyasztása után a vércukor szintjét sem módosítja kedvezőtlenül.A hőkezelés és tartósítószerek használata nélkül készült ORIJEN ANGUS MARHA termék reális alternatívája a friss hússal történő etetésnek, hiszen a freeze dry eljárásnak köszönhetően az értékes tápanyagok integritása kevésbé sérül.
MI AZ A FREEZE DIRED TECHNOLÓGIA (fagyasztva szárított)
A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások arany sztenderdje, nincs jobb technológia, a freeze dry gyárunk pedig a legkorszerűbb kanadában.
Az orijen freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 c-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!
Freeze dry- eljárás lépései (liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)
1. A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 celsius-fok.Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő.2. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben.3. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.
Kész van a nagyon alacsony nedvességtartalmú jutalomfalat.Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.
További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.