Orijen Original
Egy ragadozó szervezete a változatos húsokat tartalmazó táplálék feldolgozására alkalmas. AzOrijen Originalhűen lemásolja a természet által biztosított étrend nagyfokú variabilitását: pulyka, csirke, belsőségek, különféle halak, zöldségek és gyümölcsök.
A húsalapúOrijen Original mérsékelt mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, ezért a termék glikémiás terhelése alacsony. Elfogyasztása után a vércukor szintje a szükséges mértékben emelkedik meg, és nem esik le rövid időn belül. A kutya inzulinháztartása normálisan fog működni, megelőzve ezzel az elhízást, az inzulinrezisztenciát, majd a 2-es típusú cukorbetegséget.
AzOrijen Original nem tartalmaz gabonákat és burgonyát, a kutya növényi táplálék iránti szükségletét alacsony glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek elégítik ki. A mérsékelt mennyiségű és lassan felszívódó szénhidrátok nem rángatják a vércukor szintjét, a szervezet inzulinháztartása nem borul fel.
Sok hús és bőséges fehérje
Az alapanyagok 75 %-a csirke, pulyka és halhús, amely biztosítja az ORIJEN Original biológiai szükségleteket kielégítő 38 százalékos fehérjetartalmát.
Bőséges Állati zsír
Az állati eredetű zsír, nagyon jó energiaforrás, nélkülözhetetlen a tökéletes egészségi állapothoz. Az ORIJEN Original ezért tartalmaz rengeteg, friss húsból származó (nem kiolvasztott!) zsírt.
Dhs és eps omega 3 zsírsavak friss halhúsokból
A hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) legjobb forrásai a friss halhúsok. Az állati eredetű Omega 3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az idegrendszer és a látórendszer kifejlődésében és egészséges működésében: a DHS zsírsav az agy egyik komponense, főként az idegsejtek szinaptikus kapcsolatában vesz részt; a DHS a szem fényérzékeny sejtjeinek (retina) is fontos strukturális összetevője. Lenből, kókuszból vagy napraforgóból kisajtolt növényi olajok nem tudják betölteni ezt a funkciót.
Alacsony glikémiás terhelés
Egy ragadozó természetes étrendje szénhidrátokban szegényes, azaz a táplálék glikémiás terhelése nagyon alacsony. Az ORIJEN nem tartalmaz gabonákat és burgonyát, a minimális szénhidrátszükségletet az alacsony glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek biztosítják.
Glükózamin és kondroitin
A friss baromfihúsok és halak bőségesek glükózaminban és kondroitinban, ezért nem szükséges szintetikus ízületvédő anyagokat használnunk.
Friss csirkehús (13 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkezsír (1 %), csirkeporc (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.