Orijen Freeze Dried RED> Jutalomfalat Kanadából
AzOrijen Freeze Dried REDFinom szövésű és csábítóan vörös színű húsokból készült a jutalomfalat. Az ízletes húsokat és belsőségeket naponta frissen szállítjuk a gyárba a környék tenyésztőitől.A ragadozó kutyának sokféle húsra van szüksége nagy mennyiségben. Ezt a tápanyagszükségletet az orijen red jutalomfalat tökéletesen kielégíti, mivel 100 %-ban vörös húsokból készült. A bárányhús, a marhahús a vaddisznóhús és a különféle májak naponta frissen érkeznek.A biológiai szükségleteknek megfelelő orijen freeze dry eljárással készült. A technológiának köszönhetően az értékes tápanyagokat és az ellenállhatatlan ízanyagokat bezárjuk a húsokba és a belsőségekbe, a kutya imádni fogja!
MI AZ A FREEZE DIRED TECHNOLÓGIA(fagyasztva szárított)
A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások arany sztenderdje, nincs jobb technológia, a freeze dry gyárunk pedig a legkorszerűbb kanadában.
Az orijen freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 c-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!
Freeze dry- eljárás lépései (liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)
1. A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 celsius-fok.Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő.2. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben.3. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.
Kész van a nagyon alacsony nedvességtartalmú jutalomfalat.Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.
További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.