Orijen REDtermékleírás
Ötféle ízletes vörös hús megvadítva marhamájjal, sertésmájjal és báránymájjal.Egy ragadozó szervezete a változatos húsokat tartalmazó táplálék feldolgozására alkalmas. AzOrijen REDhűen lemásolja a természet által biztosított étrend nagyfokú variabilitását: friss vörös húsok, belsőségek, különféle halak, zöldségek és gyümölcsök.A legvadabbOrijen REDötféle izgató színű vörös húsból készül: angus marha, vaddisznó, bárány, berkshire sertés és bölény. A hosszú láncú omega 3 zsírsavak (dhs és eps) miatt többféle tengeri halat is tartalmaz a termék, de ami talán a legizgalmasabb ebben a különleges eledelben, a tápláló és ízletes belsőségek: marhamáj, sertés máj, báránymáj és marhabendő; amellett, hogy a kutyák imádják a belsőségeket és nagyon jól emésztik, a májak használata egy száraztápban radikálisan csökkenti a gyártás során felhasznált szintetikus vitaminok mennyiségét.A húsalapúOrijen REDmérsékelt mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, ezért a termék glikémiás terhelése alacsony. Elfogyasztása után a vércukor szintje a szükséges mértékben emelkedik meg, és nem esik le rövid időn belül. A kutya inzulinháztartása normálisan fog működni, megelőzve ezzel az elhízást, az inzulinrezisztenciát, majd a 2-es típusú cukorbetegséget.
Az Orijen RED nem tartalmaz gabonákat és burgonyát, a kutya növényi táplálék iránti szükségletét alacsony glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek elégítik ki. A mérsékelt mennyiségű és lassan felszívódó szénhidrátok nem rángatják a vércukor szintjét, a szervezet inzulinháztartása nem borul fel.
Sok hús és bőséges fehérje
Az alapanyagok 75 %-a vörös hús és halhús, amely biztosítja az ORIJEN RED biológiai szükségleteket kielégítő 38 százalékos fehérjetartalmát.
Bőséges Állati zsír
Az állati eredetű zsír, nagyon jó energiaforrás, nélkülözhetetlen a tökéletes egészségi állapothoz. Az ORIJEN 6 RED ezért tartalmaz rengeteg, friss vörös húsból származó (nem kiolvasztott!) zsírt.
Dhs és eps omega 3 zsírsavak friss halhúsokból
A hosszú láncú Omega 3 zsírsavak (DHS és EPS) legjobb forrásai a friss halhúsok. Az állati eredetű Omega 3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az idegrendszer és a látórendszer kifejlődésében és egészséges működésében: a DHS zsírsav az agy egyik komponense, főként az idegsejtek szinaptikus kapcsolatában vesz részt; a DHS a szem fényérzékeny sejtjeinek (retina) is fontos strukturális összetevője. Lenből, kókuszból vagy napraforgóból kisajtolt növényi olajok nem tudják betölteni ezt a funkciót.
Alacsony glikémiás terhelés
Egy ragadozó természetes étrendje szénhidrátokban szegényes, azaz a táplálék glikémiás terhelése nagyon alacsony. Az ORIJEN nem tartalmaz gabonákat és burgonyát, a minimális szénhidrátszükségletet az alacsony glikémiás indexű gyümölcsök és zöldségek biztosítják.
Glükózamin és kondroitin
A friss baromfihúsok és halak bőségesek glükózaminban és kondroitinban, ezért nem szükséges szintetikus ízületvédő anyagokat használnunk.
Orijen RED |Összetevők
Csontozott Angus marha (6 %)*, csontozott vaddisznó (5 %)*, csontozott bárány (5 %)*, marhamáj (5 %)*, csontozott sertés (5 %)*, sertésmáj (5 %)*, egész hering (5 %)*, báránymáj (5 %)*, dehidratált marha (4 %), dehidratált bárány (4 %), dehidratált hering (4 %), dehidratált lazac (4 %), dehidratált sárga tőkehal (4 %), marhagyomor (3 %)*, bölény (3 %)*, bárányzsír (3 %), egész tojás (3 %)*, vörös lencse, csicseriborsó, zöldborsó, sárgaborsó, zöld lencse, heringolaj (2 %), borsórost, jamgyökér*, napon szárított lucerna, úritök*, pézsmatök*, spenótlevél*, sárgarépa*, alma*, Bartlett körte*, tőzegáfonya*, fekete áfonya*, tengeri moszat, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, Enterococcus faecium.
Orijen RED |Adalékanyagok
A-vitamin, d3-vitamin, e-vitamin, niacin, riboflavin, folsav, biotin, b12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelénélesztő.
Orijen RED |Garantált beltartalom
nyersfehérje (min.) 38 %, nyerszsír (min.) 18 %, szénhidrát (max.) 22 %, nedvesség (max.) 10 %, nyersrost (max.) 5 %, kalcium (min./max.) 1,6% / 1,9 %, foszfor (min./max.) 1,3 % /1,6 %, omega 6 (min.) 2,5 %, omega 3 (min.) 0,8 %, dhs (min.) 1 %, eps (min.) 0,6 %, glükózamin (min.) 400 mg / kg, kondroitin-szulfát (min.) 250 mg/kg, nyershamu (max.) 9 %, mikroorganizmusok (min.) 120 mcfu/kg, ph 5,5