Orijen Freeze Dried Tundratermékleírás
Az orijen a zsákmányállathoz hasonló arányokban tartalmazza a húsokat, a zsírokat, a belsőségeket, a csontokat és porcokat, amelyek fontos tápanyagokkal látják el a szervezetet.AzOrijen Freeze Dried Tundra> különleges húsokból készült: jávorszarvas, bölény, szarvas, kacsa, fürj és acélosfejű pisztráng. A húsok és belsőségek naponta frissen érkeznek a gyárunkba, ahol a freeze dry eljárásnak köszönhetően az értékes táp-és ízanyagok szinte sértetlenül megőrzik értékes tulajdonságaikat.A ragadozók rendjébe tartozó kutyák biológiai szükséglete a sokféle húsban gazdag étrend, amely kiegészül kisebb mennyiségű gyümölccsel, zöldséggel és gyógynövénnyel.Az orijen tundra nagy mennyiségben (90 %) tartalmaz változatos és unikumnak számító húsokat és belsőségeket az elejtett zsákmányállat arányaihoz hasonlóan: húsok emészthető csontokkal, máj, bendő és porcok - az összetevők tükrözik a természetes étrend arányait, csökkentve a szintetikus kiegészítők használatát.
A terméket kanada legjobb és legfrissebb alapanyagaiból készítjük saját freeze dry gyárunkban. Az orijen tundra biztosítja a kutya teljes tápanyagszükségletét, továbbá a kiváló egészségi és mentális kondícióját.
Semmi szintetikus amminosav
Az ORIJEN 90 % friss húsból és belsőségből készült, ezért a fehérje mennyisége illeszkedik a kutyafélék természetes szükségleteihez. Így nem kell az összetevőket kiegészíteni szintetikus aminosavakkal (a fehérjék aminosavakból épülnek fel).
Nincs hozzáadott zsír
Az ORIJEN Freeze Dried eledelben található zsírok forrásai a friss baromfi-és halhúsok, továbbá a tojás, ezért nem kell kiegészíteni a zsírmennyiséget külső forrásból.
Alacsony glikémiás terhelés
A felhasznált alapanyagok 90 %-a hús és belsőség, ezért az ORIJEN freeze dried eledelben nagyon kevés szénhidrát van, amely kizárólag alacsony glikémiás gyümölcsökből és zöldségekből származik.
Glükózamin és kondroitin
Az elejtett prédaállat tartalmazza a ragadozó számára szükséges ízületvédő anyagokat is. Az ORIJEN-ben található csontok és porcok feleslegessé tesznek bármilyen kiegészítést
Orijen Freeze Dried Tundra |Összetevők
Szarvas (csonttal együtt darálva) (26 %)*, kacsa (csonttal együtt darálva), (25 %)*, acélosfejű pisztráng (18 %)*, bölény (csonttal együtt darálva) (4 %)*, jávorszarvas (csonttal együtt darálva) (4 %)*, fürj (csonttal együtt darálva) (3 %)*, kacsamáj (3 %)*, kacsaszív (3 %)*, spenótlevél*, borsórost, bölénybendő (1 %)*, jávorszarvasmáj (1 %)*, jávorszarvasszív (1 %)*, jávorszarvasvese (1 %)*, őrölt napraforgómag, úritök*, pézsmatök*, imperátor sárgarépa*, vörös áfonya*, szeder*, kék áfonya*, alma*, bartlett körte*, vörös húsú szilva*, tilton sárgabarack*, barnamoszat*, kevert tokoferolok, cikóriagyökér, gyermekláncfűgyökér, csombord, borsmentalevél*, gyömbérgyökér*
Orijen Freeze Dried Tundra |Adalékanyagok
A-vitamin, d3-vitamin, e-vitamin, niacin, riboflavin, folsav, biotin, b12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelénélesztő.
Orijen Freeze Dried Tundra |Garantált beltartalom
Nyersfehérje (min.) 37 %, nyerszsír (min.) 34 %, szénhidrát (max.) 10 %, nedvesség (max.) 4 %, nyersrost (max.) 5 %, kalcium 1,7 %, foszfor 1,4 %, omega 6 (min.) 3 %, omega 3 (min.) 1,0 %, dhs (min.) 0,2 %, eps (min.) 0,2%, hamu (max.) 10%,
MI AZ A FREEZE DIRED TECHNOLÓGIA(fagyasztva szárított)
A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások arany sztenderdje, nincs jobb technológia, a freeze dry gyárunk pedig a legkorszerűbb kanadában.
Az orijen freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 c-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!
Freeze dry- eljárás lépései (liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)
1. A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 celsius-fok.Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő.2. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben.3. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.
Kész van a nagyon alacsony nedvességtartalmú jutalomfalat.Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.
További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.