Orijen Freeze Dried TUNDRA> Jutalomfalat Kanadából
AzOrijen Freeze Dried TUNDRAa piacon unikumnak számító és ízletes jutalomfalat jávorszarvashúsból-és májból, fürjhúsból, továbbá acélosfejű pisztrángból készült. Remek alkotás!
Egy ragadozó tápanyagszükségletét nagy mennyiségű és sokféle hús elégíti ki tökéletesen. Ezért készült az orijen tundra kizárólag belsőségekből, vörös vadhúsokból, halból és fürjből az egész préda arányainak megfelelően.
A biológiai szükségletek kielégítő ORIJEN jutalomfalatok gyártása során nem használunk tartósítószereket és nem főzzük meg a húsokat. A legjobb tartósítási eljárást használjuk, mely során az értékes tápanyagokat és a természetes ízeket bezárjuk a helyükre, csak a víz távozik.
A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások arany sztenderdje, nincs jobb technológia, a freeze dry gyárunk pedig a legkorszerűbb kanadában.
Az orijen freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.
A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 c-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!
Freeze dry- eljárás lépései (liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)
1. A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 celsius-fok.
Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő.
2. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben.
3. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.
Kész van a nagyon alacsony nedvességtartalmú jutalomfalat.
Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.
A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.
További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.