Orijen Freeze Dried Original Cat
Jutalomfalat Kanadából
Az Orijen Freeze Dried Original Cat jutalomfalat a különféle húsok tökéletes összhangja. A hatalmas prérifarmokon szabadon tartott csirke és pulyka, továbbá a csendes-óceánból fogott lepényhal naponta frissen érkezik.
A macska egy igazi ragadozó, tápanyagszükségletét a különféle húsokban gazdag étrend elégíti ki megfelelően.
Ezért készült az ORIJEN ORIGINAL jutalomfalat 100 %-ban húsból és májból. Egy ragadozó az egész prédát elfogyasztja, ezért a belsőségek kihagyhatatlanok egy korszerű táplálékból.
A húsalapanyagokat nem főzzük vagy szárítjuk magas hőmérsékleten. A kifinomult freeze dry technológiának köszönhetően az értékes tápanyagok kevésbé sérülnek, a húsok és a belsőségek megőrzik ízletességüket. Garantáljuk, a macska imádni fogja ezt a jutalomfalatot!
MI AZ A FREEZE DIRED TECHNOLÓGIA (fagyasztva szárított)
A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások arany sztenderdje, nincs jobb technológia, a freeze dry gyárunk pedig a legkorszerűbb kanadában.
Az orijen freeze dried termékeket nem hagyományos főzési vagy szárítási eljárás segítségével készítjük, ezért a tápanyagokat nem éri hőhatás, így megőrzik természetes tulajdonságaikat.
A freeze dry eljárás folyamán, egy alacsony nyomású kamrában a friss alapanyagokat nagyon gyorsan - 50 c-ra fagyasztjuk, bezárva az értékes tápanyagokat. A fagyasztva szárítás folyamata 18-24 óráig tart, ez idő alatt a befagyasztott vizet a vákuum kirobbantja az alapanyagokból és a víz párává alakul. Kizárólag a víz távozik, semmi más! Az összes értékes tápanyag bezárva marad, pontosan ott, ahol kell lenniük!
Freeze dry- eljárás lépései (liofilizálásnak is nevezik ezt a gyártási technológiát)
1. A húsalapanyagokat lefagyasztják rövid idő alatt, a maghőmérséklet – 50 celsius-fok.
Csökkentik a nyomást, azaz vákuumot idéznek elő.
2. A megfagyott húsokat és belsőségeket 18-24 óráig tartják ebben a rendkívüli hideg és vákuumos környezetben.
3. A megfagyott vízmolekulák kiszakadnak és gőzzé alakulnak át a vákuumnak köszönhetően, a megfagyott szilárd állapotú víz azonnal gázzá változik, a folyékony halmazállapot kimarad.
Kész van a nagyon alacsony nedvességtartalmú jutalomfalat.
Szemben a magas hőfokon és / vagy füstöléssel történő tartósítási eljárásokkal, a fagyasztva szárítás esetén a húsokból és belsőségekből kizárólag a víz távozik, az összes értékes táp-és ízanyag ottmarad a helyén.
A fagyasztva szárítás során nincsen tartós hőhatás, ezért a tápanyagok között nem alakulnak káros kémiai kötések, nem módosulnak a molekulák előnytelen módon.
További jelentős előnye a technológiának, hogy az óriás fehérjemolekulák és a zsírok szinte sértetlenül vészelik át a feldolgozás folyamatát, így dietétikai szempontból értékesek maradnak, reális alternatívát nyújtva a nyers hússal szemben.